Skip links

Завршено првенство Србије у стрељаштву

На првенству Србије ваздушном пушком и пиштољем за пионире, јуниоре и сениоре које је одржано у Суботици претходног викенда, стрелци Младости из Инђије постигли су неколико изузетно вредних резултата. Екипе пионира и јуниора су, трећу годину за редом , освојиле титуле шампиона Србије што до сада није забележено у српском стрељаштву. Успех би вероватно био и већи да је учествовала екипа сениора која је била првак државе у претходне две године а имала је велике шансе да се и ове године окити титулом. Ипак, због непредвиђених околности, из екипе су изостала два стандардна члана па су у клубу одлучили да наступ сениора откажу.

Неколико вредних резултата на овом првенству забележено је и у појединачној конкуренцији. Први пиштољаш у клубу након скоро 40 година, Ћурувија Огњен, успео је да се у конкуренцији 40 пионира окити сребрном медаљом а пионирка пушком Маријановић Бојана, домогла се бронзане медаље у конкуренцији 99 пионирки. Бојани је до 1. места зафалио само 1 круг. И, на крају, јуниор Спасић Боривој попео се на највиши степеник победничког постоља пошто је са веома добрим резултатом од 369 кругова освојио 1. место.

Са 5 освојених медаља од којих су три златне, Младост је један од најуспешнијих клубова првенства на коме је наступило укупно 468 такмичара.

За пионире, јуниоре и сениоре, сезона гађања ваздушним оружјем је завршена. Ваздушном пушком, од 14. 05., такмичења настављају кадети у дисциплини тростав. Такође, од истог датума отпочињу такмичења малокалибарским оружјем  у дисциплини тростав 3х20, а од такмичара Младости, наступаће јуниорка Џонић Лана и сениор Гаћеша Димитрије.