Skip links

Рукометашице у финалу

Прошлогодишње шампионке из Јагодине су изгубиле у Инђији. Инђијке су биле боље од троструког узастопног првака и у другом мечу и, имајући у виду укупан утисак у оба дуела, заслужено се нашле у финалу где ће се са „Бекаментом“ борити за титулу. У првом мечу било је 25:21 за „Железничар“.

Очекивана је била борба за сваку лопту, сваки гол, а то је публика и добила. Била је осми играч „Железничара“, а то су играчице и заслужиле са односом према игри и клубу за који играју. Јагодинке су биле током свих 60. минута игре у резултатском минусу, сем у петом минуту када су имале гол предности. Меч је одлучен у последњим минутима утакмице, а „Железничар“ је испустио вођство од 26:24. Гошће поравнавају у 57. минуту и онда три минута голгетерског поста. Остало је 26:26.

Пенал рулет је подигао у хали све на ноге. Нико више није имао смелости да седи, чека. Ту пенал завршницу добија домаћи тим без промашаја са 4:1, за коначних 30:27 и пласман „Железничара“ у велико финале, а „Јагодина“ је изгубила троструку титулу првакиња Србије.

Нов ће се родити, изнедрити после дуела „Железничара“ и „Бекамента“ из Аранђеловца, који је у другом полуфиналу са 30:26 победио „Медицинар“ у Шапцу. У првом мечу било је 31:22 за тим из Аранђеловца.

Објавио Н.Б.