Skip links

Одржан јубиларни 40.-ти Крос Срема

После две године паузе изазване пандемијом Корона вируса одржан је 40.-ти јубиларни Отворени Крос Срема у Спортском центру „Леје“ у Инђији. Председник општине Инђија Владимир Гак је свечано отворио надметање на овом традиционалном спортском такмичењу.

У такмичењу су учествовали бројни истакнути атлетичари из Србије и иностранства. Бројност су и овог пута дали ученици основних школа општине Инђија док су средњошколци на Кросу и овог пута наступили у минималном броју.

– Две године смо направили паузу због пандемије која нас је онемогућила да направимо ову манифестацију од значаја за општину Инђија. Ове године смо урадили то репрезентативно и показали да је општина Инђија не само лидер у привреди него и у спорту – рекао је Љубомир Ковачевић, генерални секретар Савеза спортова општине Инђија.

Победници у женским и мушким сениорским тркама су задовољни отишли из Инђије.

– Ја сам заиста презадовољна, пре свега што сам данас овде, што је након две године одржан Крос Срема. Првенствено сам задовољна јер сам наставила традицију победе девојке која је такође из мога града, познате атлетичарке Амеле Терзић – рекла је Теодора Симовић, атлетичарка Новог Пазара која је победила у трци на 2.200 метара на 40. Отвореном кросу Срема у Инђији, док су друго и треће место заузеле њене клупске колегинице Саима Мурић и Мејра Мехмедовић. 

Новопазарци су освојили највише одличја на овогодишњем Кросу. Кабир Зиљкић тријумфовао је на 2.200 метара код јуниора, испред Алдина Ћатовића и трећепласираног Самеда Хаџића, док је Ленка Николић славила у трци јуниорки на 2.200 метара. Каид Коца доминирао је у узрасту млађих пионира на 800 метара, а код млађих пионирки на стази исте дужине прва је кроз циљ прошла Саида Мушовић.

У категорији сениора најбољи је био атлетичар “Партизана” Никола Раичевић који је рекао да му прилично значи што је победио на овом Кросу где је његов отац 1991. године био први у истој категорији и да се нада да ће доћи и наступати и следеће године када се нада да ће ово такмичење бити још масовније.

Технички организатор ове манифестације је Савез спортова општине Инђије а генерални поковитељ је Општина Инђија.

Објавио Н.Б.