Skip links

„Спорт је важан да би био здрав и снажан“

Национални пројекат „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, у организацији Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање Србије и Спортског савеза Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, започео је са реализацијом у понедељак 5. априла 2021.године.

Уз свесрдно залагање Савеза спортова општине Инђија, пројекат прво стиже у Инђију, а затим следи демонстрација и у осталим деловима Србије.

Представљању пројекта, у просторијама Савеза спортова општине Инђија, присуствовали су председник ССС Давор Штефанек са сарадницима, представник Савеза за предшколски спорт Србије, директор ПУ „Бошко Буха“ Јелена Кресоја са сарадницима као и домаћин – генерални секретар ССОИ Љубомир Ковачевић.

Председник општина Владимир Гак уприличио је пријем ове спортске делегације где је госте упознао са стањем спорта у инђијској општини и најавио нове пројекте који се планирају у наредном периоду.

Након тога, у дворишту Предшколске установе у Инђији прешло се на практичну демонстрацију  онога што следи у наредном периоду, с обзиром да ће носилац пројекта у нашој општини бити Предшколска установа „Бошко Буха“.
Дечици је приказан сет вежби које су само мали део програма “Спорт је важан да би био здрав и снажан”. Риста спортиста је такође вежбао са малишанима који ће у Инђији од данас моћи свакодневно да вежбају уз видео снимке и своје васпитаче. Вежбе садрже елементе атлетике, гимнастике, игре са лоптом као и корективне вежбе.

Објавио Н.Б.