Skip links

ОК „Инђија“ нови суперлигаш

Инђија је општина која се може похвалити да данас има три спортске екипе у највишем рангу такмичења у Србији. Наиме, одбојкашице Инђије победом у Београду освојиле су прво место у Првој лиги и тако обезбедили улазак у Супер лигу Србије.

„Инђија данас представља не само синоним за развој привреде и привлачење светских компанија, већ и место за постизање великих спортских успеха“, рекао је председник општине Инђија Владимир Гак који је уприличио пријем одбојкашица у згради Општине.

Гак каже да је ово огромни успех за Клуб и Општину и да је са великим одушевљењем примио вест о успеху инђијских одбојкашица.

„Мислим да ретко који град ове величине може да се похвали оваквим развојем спорта као Инђија у последње четири године“.

Председник је навео да је Општина обезбедила оно што је до ње а то су финансије, термини у спортској хали и превоз а да су играчице својим трудом и победама оправдале очекивања. Додао је да ће за елитно такмичење Општина значајно подржати Клуб.

Након оствареног циља и пласирања у елиту, следећи задатак је опстанак у Супер лиги и обезбеђивање играња једног од европских такмичења.

Тренер Никола Јерковић рекао је да двадесет победа у првенству представља рекорд у Првој лиги и даје додатни значај оствареном успеху.

„Велика је част бити међу десет најбољих екипа у Србији. У наредном периоду радићемо на довођењу неколико појачања и припреми за нову сезону“.

Председник одбојкашког клуба „Инђија“ Милан Гак захвалио се локалној самоуправи и Савезу спортова општине Инђија на несебичној помоћи и најавио да ће Клуб наставити још снажније да се бори за свој град као и да ће достојно представљати Инђију у елитном такмичењу.

Објавио Н.Б.