Skip links

Индианси Шампиони Србије

Стадион ФК „Хајдук“ у Бешки био је епицентар сјајног флег фудбала овог викенда, где су Инђија Индианс заслужено освојили шампионску титулу на Финалном турниру Сениорске флег лиге Србије 2023.

Турнир је започео жестоко, са првом полуфиналном утакмицом између Индианса и Куманово Скелетонса, која је завршена резултатом 46:29. Након почетног прилагођавања на клизав терен, Индианси су преузели контролу и демонстрирали супериорност у оба сегмента игре.
У другом полуфиналу, Сремска Митровица Легионари су у напетом мечу победили Краљево Ројал Краунс са 29:27. Утакмица је била пуна преокрета, а искуство Легионара је пресудило у њихову корист.

У утакмици за 3. место Ројал Краунси су се реванширали за пораз у полуфиналу, победивши Куманово Скелетонсе са 24:6 у утакмици за треће место, показујући менталну снагу и одличну игру.

Финале између Индианса и Легионара било је права посластица за навијаче домаћина. Индианси су доминирали тереном, а Стефан Борковић се истакао са четири тачдауна. Коначни резултат био је 40:6, потврђујући Индиансе као неспорне шампионе.

Марко Журкић, играч Индианса, проглашен је за МВП-а лиге, захваљујући импресивним играма у одбрани и рекордном броју секова.
Организација на стадиону ФК „Хајдук“ била је на високом нивоу, са детаљно обележеним тереном, квалитетним озвучењем и ДЈ-ем, водитељем програма, семафором, лајв преносом свих утакмица и присутношћу Црвеног крста. Трибине су биле испуњене сјајним навијачима који су својим навијањем дали на значају целом догађају.

„Тријумф Индианса на овогодишњем финалном турниру потврђује нашу доминацију у домаћем флег фудбалу. Са оваквим нивоом игре и организације, Инђија Индианси постављају високе стандарде за будућност овог спорта у Србији. Наравно, све то не би било могуће без велике подрке локалне самоуправе тј. општине Инђија. И желим да истакнем и подршку компаније Тојо Тирес, и да им се захвалим што су допринели организиацији овог сјајног финалног турнира.“ – изјавио је Драган Зец, председник клуба из Инђије.

Објавио Н.Б.