Skip links

Бронза за Индиансе у завршници

По лепом времену, 12. новембра, на стадиону Спортског центра Раковица у Београду, одржан је финални турнир У13 Флег Лиге Србије. Домаћин овог такмичења била је екипа Нови Београд Орлови, јер су у лигашком делу такмичења били најбоља екипа на табели.

Инђија Индианс заузели су треће место и окитили се бронзаном медаљом, победивши екипу из Суботице у утакмици за треће место. Прво место на турниру освојила је екипа Нови Београд Орлови, победивши у финалу екипу Београд Вукови.

У екипи Индианса, већ станрадно у У13 тиму, истакао се Страхиња Јелача, који је постигао четири тачдауна на две утакмице. Поред њега, Павле Јосиповић, Предраг Пејчић и Ангелина Иброчић такође су уписали своје поене. Међутим, на полуфиналној утакмици против екипе Вукова, Индианси нису успели да покажу своју игру. Иако су постигли два тачдауна, то није било довољно за победу у полуфиналу, јер је видна трема и пуно пропуштених прилика утицало на њихову игру.

Резултати Финалног турнира У13 флег лиге Србије

Полуфинале: Инђија Индианс : Београд Вукови – 13 : 18
Полуфинале: Нови Београд Орлови : Суботица Горилас – 22 : 6
За 3. место: Инђија Индианс : Суботица Горилас – 26 : 14
Финале: Нови Београд Орлови : Београд Вукови – 24 : 6

„Захваљујемо се свим родитељима који су подржали нашу екипу присуством и снажном подршком на стадиону Спортског центра Раковица.“ – Изјавио је председник клуба Драган Зец.

Такође, присутни су били представници Српске Асоцијације америчког фудбала, укључујући председника Николу Давидовића и координатора за флег такмичење Михаила Житника, коју су на крају турнира поделили пехаре и медаље.

Најмлађи Индианси настављају са тренинзима и промоцијом флег и америчког фудбала, а ускоро их очекује традиционални Трофеј Београда за дечаке и девојчице у У15 категорији, који ће се одржати половином децембра у Београду.

Објавио Н.Б.