Skip links

Покрајински секретар за спорт у посети Инђији

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста разговарао је, у оквиру данашње посете Инђији, са председником Општине Владимиром Гаком и првим људима Савеза спортова општине Инђија о даљој сарадњи Покрајине и локалне самоуправе на стварању што бољих услова за развој система спорта, о уласку што већег броја деце у тај систем и даљим улагањима у спортску инфраструктуру.

„Општину Инђија можемо похвалити као једну од најактивнијих у Војводини. Реч је о локалној самоуправи која је у претходне четири године реализовала преко 85 одсто пројеката у области спорта за које је конкурисала. Ресорни секретаријат је у поменутом периоду уложио близу 18 милиона динара у ову општину, а циљ нам је да наставимо у правцу афирмације и развоја спорта“, истакао је Баста и изразио наду да ће буџет у спорту расти. Он је подсетио на то да смо у години вируса корона, која је изузетно тешка за све, али да спортисти увек, и у најтежим временима, умеју да дају најбољи део себе. Зато се и у наредном периоду, како је рекао, од наших спортиста очекују одлични резултати, а ни подршка неће изостати.

Баста је навео да је ресорни секретаријат у 2021. години расписао пет конкурса у области спорта и спортске инфраструктуре, вредних укупно 72 милиона динара. Истакао је и да се нада да ће у другој половини године ребалансом бити издвојено још више средстава за ове намене.

„Улагаћемо у школску инфраструктуру и у школски спорт и обезбедићемо најбоље услове“, поручио је Баста и нагласио да ће такав заједнички однос сигурно довести до одличних резултата наших спортиста и у Инђији и у целој Војводини. Председник Општине Владимир Гак истакао је да је захваљујући овој одличној сарадњи до данас много тога урађено на инфраструктурним пројектима у области спорта у овој општини. Изразио је уверење да ће у партнерском односу са Покрајинском владом ова локална самоуправа и даље ићи путем успешне реализације нових планираних објеката.

„До сада је потпуно реконструисана фискултурна сала Техничке школе „Михајло Пупин“ у Инђији, као и спортски терени при основним школама у Марадику и Бешки. Потписан је и уговор за реконструкцију фискултурне сале у Основној школи „Др Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену. Оно о чему смо посебно разговарали и што је за Инђију данас најважније јесте потпуна реконструкција спортског терена код ОШ „ Петар Кочић“, истакао је Владимир Гак. Он је рекао да Општина очекује подршку Покрајине у реализацији овог пројекта, и да је у току израда документације са којом ће конкурисати код Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Гак је навео да је данас оквирно договорено да би планирани однос средстава уложених у овај пројекат, од стране Покрајине и Општине, био по педесет одсто. Подсетио је да је буџет за спорт у овој сремској општини 175 милиона динара, што довољно говори о томе колико је Инђија опредељена за развој спорта, омладине и здравог начина живота грађана.

Председник Општине захвалио је покрајинском секретару за спорт на данашњој посети, идејама и плановима који, како је нагласио, представљају и нови подстицај да се унапреде активности у спорту и да омладина буде што више укључена, што је у заједничком интересу.

Секретар Баста је посетио Савез спортова општине Инђија, где су му домаћини били председник Драгољуб Самарџић и генерални секретар Љубомир Ковачевић, са којима је разговарао о међусобној сарадњи и заједничким пројектима у области спорта.

Објавио Н.Б.