Skip links

Спортска опрема за фудбалске клубове

Општина Инђија и Савез спортова општине Инђија уручили су комплете тренерки, дресова и лопти свим фудбалским клубовима на територији општине Инђија. Овај вид помоћи клубовима долази у тренутку када се цео спорт суочава са пандемијом корона вирусом и значајно ће допринети унапређењу функционисања клубова, нарочито у сеоским срединама.

Општина Инђија издваја преко милион евра за спорт и један је од највећих општинских буџета у Србији.

„Када говоримо са колегама из других градова и кажемо колико се издваја за спорт у Инђији, многи остану запањени. И то није износ да би се само рекло да смо толико предвидели, већ је то износ да би се наша деца бавила спортом, да би заиста имали здрав живот и здрав однос према животу“, рекао је прилиом уручења спортске опреме председник општине Инђија Владимир Гак.

Он је истакао да локална самоуправа ради све оно што је неопходно да би се спорт у Инђији развијао и остваривао запажене резултате, а то најбоље виде они који се тиме баве, односно тренирају и воде клубове.

Општина Инђија ће и у наредном периоду подржавати спортске колективе. Што више инвестиција и више радних места, то значи да ће бити више средстава за спортске колективе.

„Да нисмо имали 11 инвестиција у претходне четири године, онда не би могли да причамо о развоју спорта на нивоу на којем је данас. Ниједан спортски колектив није изостављен и сви су добили никад веће буџете“.

Оно што је први човек општине истакао, у наредним година буџет за спорт се неће смањивати, напротив, рашће са економским јачањем Инђије.

Објавио Н.Б.