Skip links

Нови почетак Бокс клуба „Инђија“

У историји инђијског спорта данашњи датум биће записан великим словима јер је након више од две деценије паузе поново основан Боксерски клуб „Инђија“. Почетак рада боксерског клуба увеличан је доласком чувеног српског боксера и председника Боксерског савеза Србије Ненада Боровчанина, и председника општине Инђија Владимира Гака.

У изјави за медије Гак је навео да локална самоуправа враћа и унапређује све оно по чему је Инђија била позната и успешна, од привреде до спорта.

„Решили смо да изађемо у сусрет захтевима онима који су желели да се баве овим спортом. Почињемо са кадетима и јуниорима и за њих ће тренинг бити бесплатан“.

Први човек општине подсетио је да ће се у популарним Лејама изградити академија спорта, где ће, између осталог, бити сала за све борилачке вештине.

„Добићемо нешто што Инђија никад није имала, да што више деце долази на тренинге и баве се спортом, јер се ту учи  да победиш и изгубиш, да паднеш и устанеш, да добијеш ударац а и да узвратиш, а то све заједно је заправо живот“.

Чувени српски боксер и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин изразио је задовољство што се у Инђији отвара клуб и што има прилику да присуствује свечаном отварању.

„Обично ја зовем председнике општина да отворимо клубове тамо где их нема. Бокс на овим просторима има традицију. Ми смо ратоборан, победнички народ, и сваки град би требала да има боксерски клуб“.

Боровчанин је додао да ће Србија врло брзо постати једна од водећих сила у Европи јер су Срби боксерска нација.

„То показује историја спорта, имали смо европске и олимпијске шампионе, и верујем да ће Инђија дати шампионе који ће подизати заставу Србије на међународним такмичењима“.

Припрему просторија и сале као и набавку опреме за нови клуб координирао је Савез спортова општине Инђија. Генсек кровне општинске спортске организације Љубомир Ковачевић истакао је да је Општина пружила максималну подршку за оснивање клуба. Он је најавио да ће се ускоро организовати такмичење јуниора као вид популаризације овог спорта у Инђији.

Простор и салу за Бокс клуб Инђија уступила је месна индустрија „Ђурђевић“ и користиће се до завршетка академије спорта у Лејама.

Иначе, у фебруару је Светска боксерска асоцијација донела једногласну одлуку да Србија буде домаћин Светског првенства у боксу 2021. године.

Објавио Н.Б.