Skip links

Сезона за стрелце Младости завршена првенством Србије у троставу

Сезона гађања ваздушним оружјем је за стрелце Младости завршена првенством Србије у троставу за кадете, које је одржано 17. 06. 2023. у Смедереву.

 У току сезоне која је почела у октобру месецу 2022. постигнут је велики број одличних резултата, освојено је мноштво медаља и личних рекорда. Један од најуспешнијих такмичара је свакакао Кресојевић Михајло, победник Купа и вицешампион Србије за пионире, и вицешампион Србије за кадете у троставу. Спасић Боривој је кадетски првак Србије у троставу, а екипа кадета је уз титулу првака Србије забележила и државни рекорд. Спасић је био успешан и у јуниорској конкуренцији серијском пушком пошто је освојио титулу шампиона Србије и помогао екипи да четврту годину за редом освоји титулу првака државе. Медаље су освајали и други стрелци Младости: сениор Гаћеша Димитрије, јуниорка Џонић Лана, пионирка и кадеткиња Маријановић Бојана, кадеткиња Ралић Анђела, пионир Мишић Стефан, кадет Мрвић Никола и пионир Ћалић Алекса.

Сезона се наставља такмичењима за јуниоре и сениоре МК пушком што ће бити прилика да се, поред већ искусног сениора Гаћеша Димитрија, и млади такмичари Младости опробају овим оружјем што ће бити веома корисно за наредну годину.