Skip links

Инђија Индианси – шампиони Србије

Пионирска флег екипа Клуба америчког фудбала „Инђија Индианс“ постала је првак државе у пионирској флег фудбал лиги Србије за 2023. годину. На финалном турниру, који је одржан у недељу, 25. јуна на стадиону ФК „Хајдук“ у Бешки, екипа „Индианса“ је тријумфовала над прошлогодишњим шампионима, „Суботица Горилас“, резултатом 33:24.

Четири најбоље екипе из лиге пласирале су се у финални турнир. Из групе Север су се квалификовали „Инђија Индианс“ и „Суботица Горилас“, док су из групе Југ своје место изборили „Нови Београд Орлови“ и „Београд Вукови“. Након одиграних полуфиналних утакмица, где су резултати били веома неизвесни, „Инђија Индианс“ и „Суботица Гориллас“ су се издвојили као финалисти.

Узбудљиве полуфиналне утакмице су обележене високим резултатима и напетим завршницама. „Инђија Индианс“ је савладала екипу „Београд Вукови“ резултатом 37:22, док су „Нови Београд Орлови“ и „Суботица Горилас“ пружили изузетно неизвестан меч у којем је резултат био 35:34 у корист Суботице.

Након полуфиналних мечева, „Нови Београд Орлови“ и „Београд Вукови“ су се суочили у борби за треће место, где су „Орлови“ тријумфовали резултатом 20:13.

Све очи су биле упрте у финалну утакмицу између „Инђија Индианса“ и „Суботица Горилас“. Оба тима су пружила изванредну игру, али су „Индианси“ успели да сачувају предност и изађу као победници. Утакмица је била неизвесна све до последњих секунди, када је сјајна одбрана „Индианса“ спречила „Гориле“ да постигну одлучујући поен. Коначан резултат био је 33:24 у корист „Индианса“, чиме су освојили наслов првака Пионирске флег фудбал лиге Србије.

За најбољег играча турнира проглашен је Коста Јосиповић, квотербек и сејфти „Индианса“ који се и на финалном турниру као и у целом такмичењу истакао сјајном игром у нападу и одбрани.

Ова титула представља велики успех за пионирску флег екипу „Инђија Индианса“, која се последњи пут окитила шампионском титулом 2019. године.

Објавио Н.Б.