Skip links

Пробни тренинг флег репрезентације Србије

Данас је на СРЦ „Леје“ у Инђији одржан tryout за флег селекције репрезентације Србије. Сунчани дан и одлични услови на терену омогућили су играчима да покажу своје фудбалско умеће и изборе место у једној од селекција.

Tryout је организован за три тима: У15, У17 и Сениоре, а на терену су се појавиле екипе Инђија Индианс, Београд Плави Змајеви, Београд Вукови, Клек Витезови, Сремска Митровица Легионари, Бајмок Blacks, Суботица Gorrilas и Краљево Royal Crowns. Сви присутни играчи су се трудили да покажу најбоље од себе, а тренери су им помагали у мерењима како би се што прецизније проценио њихов квалитет.

Данас смо у Лејама имали прилику да будемо домаћини tryout -а за три селекције репрезентације Србије. Дечаци и девојчице до 15 година, момци до 17 година и сениори. Више од 100 играча је имало прилику данас да се бори за своје место у некој од наведених селекција. Без обзира на велик број играча успели смо све да изведемо без икаквих потешкоћа, све је прошло у најбољем реду.
Ја сам и даље под утисцима. Веома сам срећан да је био толико деце која воле и баве се америчким фудбалом. Искрено овакивих догађаја нам треба још више, дружења и размењивања искустава. Надам се да можемо да заинтересујемо и медије више са оваким стварима и да пробамо да популаризујемо наш спорт још јаче.
На крају бих се само захвалио Општини Инђија и Савезу спортова општине Инђија на могућности да се све ово одржи. – изјавио је Горан Зец, главни тренер Инђија Индианса.

Тryout се организује јер ће наша мушка сениорска флег репрезентација Србије играти од 18. до 23. августа на Европском првенству у Лимерику, у Ирској. Осим сениорске селекције, наши кадети У17 и пионири У15 такође ће играти на међународним такмичењима у септембру у Италији.

Овај tryout представља прилику за играче да се покажу у најбољем светлу и изборе место у једној од селекција. Због тога су сви присутни играчи били фокусирани на игру и трудили су се да искористе ову прилику да се докажу пред тренерима. Очекује се да ће из овог tryout-а бити одабрани најбољи играчи који ће представљати Србију на међународним такмичењима и дати све од себе да остваре добар резултат.

Овај спорт све више добија на популарности у нашој земљи, а организација оваквих догађаја представља одличну прилику да се промовише флег фудбал и мотивишу млади да почну да тренирају и редовно се баве спортом.

Објавио Н.Б.