Skip links

Планинари не посустају

У марту су настављена такмичења у дисциплинама Планинско трчање, Трекинг и Трејл лига Србије и Војвођанска трекинг лига

Прва од пет трка у оквиру Националне серије Планинског трчања, одржана је на Ртњу – Вертикални километар, стаза дужине 4 километара и са 1.100 метара успона. Инђијски планинари су одлично стартовали у овом такмичењу освојивши треће место екипно и треће место у женској конкуренцији. Наредна трка овог такмичења биће одржана у мају, на стазама Дивчибара и Козомора у дужини од 30 километара и са преко 1500 метара успона.

2. априла је одржано 2. коло Трекинг и трејл лиге Србије у којој мушка екипа ПК Железничар-Инђија по четврти пут брани титулу. Уз неколико медаља у појединачној конкуренцији, екипно су мушкарци заузели друго а жене треће место. После два одржана кола, мушка екипа води на табели, док женска екипа држи треће место, са намером да до краја године поврати титулу изгубљену пре неколико година. Ове године Инђија јури и ка титули у јуниорској категорији јер је наша јуниорка Теодора Младеновић после два одржана кола убедљиво прва на табели. 3 коло Трекинг и трејл лиге Србије биће одржано 13. маја на планини Јастребац код Крушевца.

18. марта на Вршачким планинама и 2. априла у Суботици (заједничко коло ВТЛ и ТТЛС) одржано је 2. и 3. коло Војвођанске трекинг лиге. Мушка екипа и у овом такмичењу по четврти пут, и то веома успешно, брани титулу првака и од самог почетка држи прво место и не намерава да га испусти до краја сезоне. Женска екипа се тренутно налази на четвртој позицији али је од првог места не дели много бодова и већ у следећем колу се очекује напредак на табели. Наставак такмичења у Војвођанској трекинг лиги је заказан за 4. јун на Царској бари.

Објавио Н.Б.