Skip links

601 такмичар прошао кроз циљ

41. Отворени Крос Срема одржан је у инђијским „Лејама“, месту где се сваке године одржавају прва велика крос такмичења у Србији. И овог пута је учествовао велики број такмичара из Србије и иностранства, а овог пута је та бројка била тачно 601 такмичар који је прошао кроз циљ.

Посебан тон су давали такмичари из далеке Кеније, који су први пут учествовали на овом Кросу. То само говори да је овај крос све популарнији и у светским оквирима.

Они чија се имена уписују у историју овог такмиченај су сигурно сви учесници до сада, али посебна пажња увек иде ка победницима веома захтевног такмичења. У сениорској конкуренцији дама је то била Новопазарка Саима Мурић, друго место је припало Кенијки Филис Кипкерио, а трећа је била Мејра Мехмедовић из Новог Пазара.

Конкуранција код мушкараца сениора је била изузетно жестока. Кенијци су давали тон трци на 3.600 метара. Без на око правих напора, Тонуи Алберт и Езекил Кипкорир су освојили прве две позиције и места најбољих на 41. Кросу Срема. Трећи је био члан АК „Нови Пазар“ Алдин Ћатовић, док је шампион из прошле године Никола Раичевић био тек пети сениор који је пресекао врпцу на циљу.

Крос Срема број 41. је завршен, а припреме за нови 42. Крос почињу већ у првом радном дану наредне недеље.

Резултате Кроса можете погледати ОВДЕ

Објавио Н.Б.