Skip links

Женска екипа „Indiansa“ најбоља у Србији

На финалном турниру Женске флег лиге Србије 2021. године, одржаном у недељу 17. октобра у организацији Клуба америчког фудбала „Inđija Indians“, женска екипа „Indiansa“ одбранила је тиулу првака Србије.

Девојке су пут до злата на финалном турниру започеле полуфиналном утакмицом против првопласиране екипе из лигашког дела такмичења из групе Југ, женског тима из Крагујевца, који је завршен победом Инђије резултатом 27 : 7.

У другом полуфиналу снаге су одмерили екипа из Кикинде, која је лигашки део у групи Север завршила на првом месту, и екипа Пожаревца, као друга у групи Југ. Девојке из Кикинде су биле боље и славиле су резултатом 33 : 6.

У утакмици за прво место, као и прошле године, Инђија против Кикинде и, као и прошле године, девојке из Инђије су победиле и одбраниле трофеј шампиона Женске флег лиге Србије резултатом 38 : 14.

У борби за треће место и бронзане медаље екипа из Пожаревца је направила изненађење и победила девојке из Крагујевца са 20 : 13.

Гласовима тренера екипа које су учествовале у такмичењу Анастасија Миљуш изабрана је за најбољу играчицу такмичења Женске флег лиге Србије 2021. Њој је ово дебитантска сезона када је флег фудбал у питању али то је није спречило да својим наступима за тим „Indiansa“ понесе и титулу МВП такмичења у 2021 години.

„Честитам мојим девојкама, саиграчима, на одличној и борбеној игри. Као неко које нов у овом спорту ја сам презадовољна. Очекујем да наставимо да нижемо овако добре резултате. Поносна сам на цео наш тим и теренера и хвала им на овом незаборавном искуству.“ – изјавила је Анастасија после финала.

За женски тим Индианса ове сезоне наступале су: Срна Пејчић, Гордана Бурлић, Јована Димитров, Маријана Ђуричић, Анабела Миљуш, Анастасија Миљуш, Тијана Митрић, Милица Поповић и Милица Вишекруна.

Ово је друга титула првака државе за наше девојке. Поред „Indiansa“ две титуле има и тим из Крагујевца. Једну титулу имају екипе из Кикинде и Чачка док је најтрофејнија екипа из Обреновца која има три титуле првака Србије у категорији женске флег лиге.

Резултати полуфинала:

Kragujevac Wild Cats : Inđija Indians – 7 : 27
Kikinda Orange Tribe : Pozarevac Stalions – 33 : 6

Треће место:

Požarevac Stalions : Kragujevac Wild Cats – 20 : 13

Финале:
Inđija Indians : Kikinda Orange Tribe – 38 : 14

Објавио Н.Б.