Skip links

Убедљивом победом до титуле

Сениори „Индианса“ су протеклог викенда дошли до још једног злата и то убедљиво. Након што је женски флег тим подигао пехар првака државе, инђијски играчи америчког фудбала су донели још један пехар у витрине клуба. „Индианси“ су у финалу ДЛС савладали тим „Гладијатора“ из Београда, а коначан резултат био је 75:22.

Резултат не осликава стање на терену, јер су „Индианси“ у првом полувремену имали минималну предност, а у једном моменту су били у резултатском заостатку. Међутим, одбрана „Индианса“ је у другом полувремену доминирала, дозволивши противнику свега три поена за цело полувреме.

Гранитна одбрана предвођена Гораном Зецом је одбијала нападе противника са лакоћом. Ипак, титулу МВП Финала понео је млади Марко Васиљевић који је у три наврата пресекао напад „Гладијатора“. Треба поменути и напад, предвођен квотербеком Миланом Јефтићем, који је у другом делу игре био беспрекоран. Ређао се тачдаун за тачдауном, а Јефтић је са енд зоном редом спајао Андрића, Блажића, Икраша, Класана, Зеца….

Kвотебрек „Индианса“ Милан Јефтић:
„И пре него што је распоред изашао, знали смо да смо апсолутни фаворити да дођемо до још једног злата. Мислим да смо испунили очекивања која смо зацртали, било је успона и падова у игри, могли смо и боље, али генерално смо сви задовољни. Неки тимови су нас изненадили квалитетом игре, али били смо најбољи када је то било најпотребније. Ово финале је идеалан пример, јер смо прво полувреме одиграли испод свог нивоа. Нисмо дозволили изненађење, мислим да смо у другом полувремену показали нашу најбољу страну до сада. Када се све сабере и одузме, била је ово успешна сезона за нас и драго ми је да смо подигли и овај пехар.“

Након што су сениори и женски тим дошли до златне медаље, кадети „Индианса“ следећег викенда играју полуфинале у Јагодини.

Објавио Н.Б.