Skip links

Рукометаши се вратили у елиту

Да Инђија постаје не само град привреде већ центар врхунског спорта у свим дисцилинама, показује велики успех Рукометног клуба „Инђија“ који се у узбудљивом првенству и напетом баражу пласирао у Супер Б лигу Србије. Они су до циља стигли победивши „Банатски Карловац“ са убедљивих 10 голова разлике и на домаћем терену екипу „Херцеговина“ из Сечња резултатом 25:24(12:13).

Тим поводом угостио их је председник општине Инђија Владимир Гак који им је одао признање за подизање спортског угледа општине.

„Ови успеси оправдају моје речи да Инђија није само град привреде него и дефинитивно озбиљан град спорта, где имамо два клуба у Супер лигама-фудбалски и женски рукометни, а сада имамо прилику да у другим лигама гледамо мушки рукомет и женску одбојку“.

Честитајући спортском директору клуба Предрагу Обрићу на уласку у виши ранг, Гак је рекао да остаје једина жал што спортска хала није била отворена за гледаоце па да се сви радујемо овако великом успеху.

„Честитам Обрићу на пожртвованости коју већ годинама несебично пружа  мушком рукомету али и спорту уопште. Подршка општине неће изостати у циљу опстанка у постојећој лиги али и покушаја пласирања у највиши ранг такмичења“.

Припрема за улазак у суперлигашки ранг је трајао дуже време, те су се ове сезоне створили услови за напредовање, навео је у изјави за медије спортски директор клуба Предраг Обрић.

„Подршка локалне самоуправе је велика и значајна за нас јер без тога не би могли да дођемо до ових резултата.  Искрено говорећи, ја сам и раније освајао прва места али смо први пут добили позив из општине да дођемо и да нас прими председник општине и хвала на томе“.

Инђијски рукометаши неће имати паузу у тренажном процесу јер регуларни део такмичења ускоро почиње а тиме и борба за улазак у највиши ранг такмичења у Србији.

Објавио Н.Б.