Skip links

Отворено првенство Румуније у ашихара спорту

На отвореном првенству Румуније у Ашихара Спорту, које се одржавало од 20.05. 2022 до 23.05.2022 у „Олимпијском комплексу Сиднеј“ у месту Изворани надомак Букурешта, 10 такмичара Ашихара клуба Самурај из Инђије, представљало је Србији на овом међународном такмичењу.

Такмичење је било изузетно тешко и захтевно са невиђеном конкуренцијом од по двадесет такмичара у свакој тежинској и узрасној категорији. Примера ради било је потребно чак 5 победа по Фул контактним правилима, како би се освојило прво место.

Сви који се баве реалном борбом, знају каква челична воља је потребна да би се постигао резултат, јер у сваком наредном мечу,vумор расте а долази вам опаснији противник.

И поред свих потешкоћа такмичари нашег клуба постигли су огроман успех освојивши чак 6 одличја:
1.Место борбе Сара Шупут кат. – 35 кг.
1.Место борбе Миладин Батак кат – 30 кг.
2.Место борбе Милан Љубичић кат – 40 кг.
2.Место борбе Срета Пећанац кат-45 кг.
3.Место Мирослава Вишњић кат-40 кг.
3.Место борбе Тамара Пилиповић кат-45 кг

За неинформисане Ашихара спорт, је мешовита борилачка вештина настала у Јапану, комбинацијом Кјокушина, Тајландског бокса и Џудоа, одликује се реалном борбом. Ударачке технике су заступљене у борби са око 60 %, док су технике бацања и чишћења заступљене са око 40 %. Тако да је изузетно тешко постићи резултат на међународном нивоу, а нарочито у Румунији, која је водећа сила у нашег спорта на Балкану.

У нашем клубу тренинзи су интензивни и свакодневно се одржавају у Инђији,Љукову,Сасама и Сланкамену.У децу се улаже енергија равна хидроцентрала Ђердап, што је резултирало ових великим успехом због кога Инђија и Србија имају итекако разлога за понос.

Живела Србија