Skip links

Инђија Индианс бронзани у Поречу

Протеклог викенда, од 19. до 21. априла 2024. године, екипа Инђија Индианса постигла је значајан успех освајањем бронзане медаље на престижном међународном турниру Adria Bowl 2024, који се одржао у Поречу, Хрватска.

Овај догађај окупио је 24 екипе из различитих земаља укључујући Немачку, Холандију, Аустрију, САД, Шпанију, Словенију, Италију, Хрватску и Македонију, док су Индианси били једини представници из Србије.

У конкуренцији шест група, Индианси су доминирали у Групи Е, забележивши три победе:

Инђија Индианс 40 – 24 Куманово Скелетонс (Северна Македонија)
Инђија Индианс 27 – 26 Arona 65ers (Италија)
Инђија Индианс 47 – 18 Istropolis Invincibles (Словачка)

У елиминационој фази, Индианси су наставили са сјајним играма, савладавши Air Assault (USA) у четвртфиналу резултатом 49-25. Иако су у полуфиналу тесно изгубили од прошлогодишњих шампиона Крањских Јазбека (Словенија) са 27-24, успели су се опоравити и освојити бронзану медаљу победом над Roma Raidersima (Италија) резултатом 33-14.

Ово је прва медаља за Индиансе а и било коју екипу из Србије на међународним флег такмичењима.

Тренер и капитен тима, Горан Зец, изразио је задовољство постигнућима екипе: „Мало спортске среће је фалило да прођемо у финале, али задовољни смо нашим учинком. Са шест утакмица, пет победа и једним поразом у последњим секундама меча, показали смо карактер и снагу.“

Први тим се сада фокусира на надолазеће изазове у Првој флег фудбал лиги Србије, са циљем да наставе са успешним наступима.

Објавио Н.Б.