Skip links

Бронза за инђијске планинске тркаче

Завршено је Првенство Србије у планинском трчању.

Првенство је почело у априлу трком „Небески котлови“ на Дивчибарама и на њој је требало савладати 32 километара. У другом колу, на Рајцу у мају, такмичари су се опробали на трци од 25 километара. Треће коло је одржано на Тари почетком јула месеца и то је била најдужа трка овогодишњег првенства са 64 километара. У августу је одржана 4 трка на Сувој планини на којој се трчало 42 километара, а првенство Србије у Планинском трчању је завршено у недељу 9 октобра на Ртњу, трком „Вертикални километар“, на којој су такмичари требали савладати 1200 метара успона на стази дугој само 4 километара.

Двоструки првак Србије у Планинском трчању (2020, 2021), Планинарски клуб „Железничар-Инђија“ није успео да одбрани титулу али је трећу годину за редом успео да се одржи на самом врху најелитнијег такмичења у планинарском спорту, заузевши треће место у генералном пласману.

Планинарство није комерцијалан спорт али захтева много труда и одрицања сваког такмичара. У таквим условима, освојити па одбранити титулу и на крају трећу годину за редом остати у самом врху најтеже планинарске дисциплине, је успех којим се ни један планинарски клуб у Србији не може похвалити.

Објавио Н.Б.