Skip links

12 од 12

Индианси су показали своју надмоћ на трећем и последњем турниру у лигашком делу сениорске флег лиге Србије 2023. године, одржаном 22. октобра на терену ФК Хајдук Бешка.

Тим сезону завршава са савршеним рекордом – 12 победа из 12 утакмица, што их чини озбиљним фаворитима за освајање првенства.

На трећем турниру, тимови су остварили следеће резултате:

Земун Блуе Драгонс : Бања Лука Ребелс Црни Ђорђе – 0 : 35
Инђија Индианс : Београд Гладиаторс – 56 : 19
Бања Лука Ребелс Црни Ђорђе : Инђија Индианс – 13 : 36
Нови Београд Орлови : Земун Блуе Драгонс – 35 : 0
Инђија Индианс : Нови Београд Орлови – 45 : 0
Београд Гладиаторс : Бања Лука Ребелс Црни Ђорђе – 14 : 34
Београд Гладиаторс : Земун Блуе Драгонс – 0 : 35
Бања Лука Ребелс Црни Ђорђе : Нови Београд Орлови – 6 : 19
Нови Београд Орлови : Београд Гладиаторс – 35 : 7
Земун Блуе Драгонс : Инђија Индианс – 0 : 35

Након овог турнира, Индианси су осигурали прво место на табели групе Центар са укупно 12 победа и ниједним поразом. Постигли су невероватних 548 поена, док су примили само 78 током целог лигашког дела такмичења, што их чини најбољим тимом у односу између примљених и постигнутих поена у целој лиги.

Највреднији играч (МВП) турнира био је Стефан Борковић из редова Индианса, који је постигао чак 6 тачдауна, укључујући и пресечен пас враћен за тачдаун, као и 2 додатна поена. Прати га Милан Андрић са 3 тачдауна и једним пресеченим екстра поеном.

Одбрана Индианса је такође сјајно одрадила посао са 10 пресечених пасова, од којих су чак 5 враћени назад за тачдаун противника.

Најбољи играч турнира, Стефан Борковић је изразио велико задовољство постигнутим резултатом, истичући тимску припремљеност и жељу да освоје шампионски пехар. Такође је захвалио ФК Хајдук Бешка на гостопримству и уступљеном терену.

Индианси сада крећу са припремама за финални турнир сениорске флег лиге Србије, где ће покушати да потврде своју доминацију и донесу титулу свом клубу.

Овај турнир је још једном потврдио да су Индианси озбиљан конкурент за шампионски наслов и да флаг фудбал у Србији постаје све популарнији и конкурентнији.

Објавио Н.Б.